Trektochten in Gran Paradiso

Al onze trektochten lopen door het nationale park Gran Paradiso en de andere dalen van het Valle d’Aosta. De kleine bergprovincie ligt in het noordwesten van Italië, in de luwte van het Mont Blancmassief en de bergen van de Walliser Alpen. Door de ligging aan de zonzijde van de hoogste bergen van de Alpen is het klimaat een stuk milder en droger dan aan de noordzijde. Het gebied staat bekend om zijn landschappelijke schoonheid en uitzonderlijke flora en fauna, maar bovenal om de fantastische mogelijkheden die er voor de alpinist en bergwandelaar te vinden zijn. Klik hier voor een foto-impressie.

Trektochten

Van huttentrektochten gaat een aantrekkingskracht uit die maar moeilijk te weerstaan is. Het is voor de meeste bergsporters een intense ervaring om een hele bergstreek te doorkruisen met iedere dag een nieuw dal, andere beelden en indrukken. Met telkens een andere berghut waar je na een lange en inspannende dag neerstrijkt. Aan het einde wacht dan de beloning: de wetenschap niet alleen een heel gebied doorkruist te hebben, maar een sportieve prestatie te hebben geleverd die gezien mag worden.

Kleine groepen

Prettig gezelschap tijdens een meerdaagse bergtocht kan een stimulerende factor zijn. Een avond in een hut met goed eten, wijn en conversatie met gelijkgezinden kan een dag een glans geven die het verblijf in de bergen zo onvergetelijk maakt. Onze ervaring is dat de groepen daarvoor niet te groot moeten zijn. Dat is de reden dat we met niet meer dan acht personen op stap gaan. Slechts een enkele keer wijken we van dat aantal af.

De tochten

Dit jaar staat de avontuurlijke trektocht langs de Becca de Luseney in de stille zuidelijke dalen van het Valpelline op het programma. Deze keer hebben we gekozen voor de korte variant van 5 dagen langs drie bivakhutten en Rifugio Prarayer. Daarna volgt een periode waarin men kan inschrijven op een beklimming van de Gran Paradiso.

Vijftig plus

Al jaren staan trektochten voor bergwandelaars boven de vijftig op ons programma. Juist in deze leeftijdscategorie zitten veel liefhebbers van sportieve trektochten. De tochten zijn iedere keer een groot succes. Dit jaar organiseren wij opnieuw de trektocht door het Valgrisenche met start- en eindpunt het gezellige hotel Paramont  .

Ervaring

Deelnemers moeten beschikken over een goede conditie. Ze moeten zich thuis voelen in de bergen en zich niet storen aan het wat mindere comfort in berghutten. De tocht duurt zes dagen en is aan de sportieve kant. Gemiddeld lopen we 6 uur per dag. Daarbij moet men zijn rugzak van 8 à 10 kg zelf dragen.De tocht wordt geleid door mijn oude klimmaat Gerard Jansen, anesthesist in het AMC(Zie voor de data van de tochten het programma)

Trektochtleiders

De tochten worden geleid door  alpinisten en trektochtleiders die hun sporen in de bergsport hebben verdiend. Zij kennen de routes op hun duimpje. Bij hen bent u niet alleen voor de veiligheid en de organisatie van de tocht in goede handen, van hen krijgt u onderweg ook tips en raadgevingen over de voorbereiding, techniek en uitrusting van het bergwandelen.

Speciale bergsportweken

Naast de trektochten en cursussen met vastgestelde data organiseren wij op aanvraag voor groepen speciale bergsportweken, waarbij men kan kiezen uit een basiscursus bergwandelen, diverse trektochten, een selectie dagtochten, of een combinatie daarvan. Deze bergsportweken worden georganiseerd vanuit een van de mooie berghotels in het Valpelline.

Bijeenkomsten

Alle deelnemers krijgen een uitnodiging voor een bijeenkomst, die meestal in de maand mei gehouden wordt. Daar kunt u kennis maken met de trektochtleider en de andere reisgenoten. In een dia-presentatie geven wij een beeld van de diverse trektochten. De trektochtleider zal u verder uitgebreid adviseren over de uitrusting, over de mogelijkheden van inlooptochten en over de beste campings en hotels in de buurt.